keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Ihmisten reaktiot

Tuli tänään taas tuossa kävelylenkillä mietittyä, että mitenkä ihmiset reagoi niin erilailla huskyihin. Useasti tyttöjen kanssa kävelylenkeillä ollessani ihmiset tulee ihan juttelemaan, ja ihastelemaan koiria. Kyselevät, ja ovat uteliaita rodusta, mikä tuntuu olevan täällä meidän paikkakunnalla melko tuntematon. Mielelläni rodusta kerron, ja aina saa tulla juttelemaan, kun meidät tuolla pongaa. :)
Tänään kuitenkin näin jo kauempaa, kun vanhempi herrasmies oli kävelemässä meitä vastaan parin taskukoiran kanssa. Jo pitkän matkan päästä vaihtoi täysin kadun toiselle puolen. En tiedä vaihtoiko puolta sen takia, että hänen omat koirat ei käyttäydy kunnolla, vai pelkäskö hän meidän koiria. Jokatapaukses mies sai minulta surkuhupaisan hymyn, kun tien toisella puolella ollessaan hänen pikkukoirat räksytti meille minkä ehti, ja meidän tyttöset vaan uteliaina katsoi, että "mikä noita koiria vaivaa?" :D Päästiin siitä sitten kävelemään jonkun matkaa, kun pian takaa pyörällä ajoi meidän ohi vanhempi mummeli, joka ihmetteli, että miten pystyn kolmea koiraa kävelyttämään, kun "ovat niin isojakin.". Tottakai kolmen vetokoiran kävelyttäminen vaatii pitkää pinnaa, ja käsivoimia, mutta eihän se nyt mahdotonta ole. :D Olisi kiva tietää minkälaisia ajatuksia ihmisillä on huskyista, ovatko ihmiset ennakkoluuloisia, vai pelkäävätkö muut koiran ulkoiluttajat "erikoisen" näköisiä koiria tietämättä mikä rotu on kyseessä..

Kuinka muiden huskyt käyttäytyy kävelylenkeillä? Me kun lähdemme lenkille niin kaikki kolme vetää ja pomppii ihan mahdottomasti, mutta kun hoksaavat että nyt kävellään, niin kyllähän ne rauhottuvat. Pidän hihnat tiukalla, enkä anna tyttöjen poukkoilla miten sattuu, sitten ei hommasta varmaan tulisi yhtään mitään. Toki välillä hermostuttaa tyttöjen vetäminen lenkeillä, mutta hetken aikaa manailtuani tajuan, että mullahan on käsissä kolme innokasta vetokoiraa, turhaa sitä on täysin pois kouluttaa. :D Itse en voisi ikinä huskyilla käyttää vedonestovaljaita, enkä kuonopantaa, ettei vain työinto lopahtaisi missään vaiheessa. En toki sitten henkilökohtasesti tiedä, että vaikuttaisko vedonesto välineet koirien työntekoon. Onko kenelläkään omakohtaisia kokemuksia asiasta?

Asiasta toiseen. Meidän perheen odotus päättyy pian, ja tiedossa on jotain aivan ihanaa ja pörröistä, ja suloista! Siitä sitten myöhemmin lisää! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti